Сряда, 27 Март 2019
Сряда, 27 Март 2019
Задържани са нападателите на Димитър Върбанов

Задържани са нападателите на Димитър Върбанов

Журналистът и колегите са разпитвани до късно вчера в управлението на полицията, както и освидетелствани от съдебен лекар

ОД на МВР-Велико Търново разследва случай на нападнат журналист. Вчера в 17.05 часа в търновската полиция бил получен сигнал от 31-годишният репортер Димитър Върбанов от Велико Търново, поискал съдействие от полицията и медицинска помощ. На мястото веднага били насочени екипи.

Според първоначалните данни същия следобед журналистът е влязъл в складови помещения на ул. „Н. Габровски“, за да прави репортаж, свързан с дейността на фирмата, която ги стопанисвала. При влизането му той бил избутан от двама мъже – на 39 и 54 години, в резултат на което паднал на земята и се наранил.

Оказана му е медицинска помощ. По случая са разпитани свидетели и е образувано досъдебно производство. Двамата мъже са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Работата по изясняване на обстоятелствата около възникналия инцидент продължава под ръководството на Районната прокуратура.

По информация на Таймс. бг, задържаните служители на скандалната фирма „Елис – Елисавета Захариева“, която най- вероятно продължава да търгува с храни с изтекъл срок на годност, са трима. Сред тях е и собственикът на фирмата Иван Иванов, който също посегна на репортерския екип. 

Върбанов и колегите са разпитвани до късно вчера в управлението на полицията, както иосвидетелствани от съдебен лекар. Преди това нападнатият репортер бе откаран с травми по главата и ръцете в Спешна помощ и прегледан в Неврохирургичното отделение на великотърновската болница. Прегледът на скенер е показал, че пострадалият няма счупвания, но има комоцио. Предписано му е едномесечно домашно лечение.

Репортерът е бил заедно с двама оператори заради подаден сигнал, че във фирмата отново се търгува с храни с изтекъл срок на годност. Фирмата отдавна е обект на проверка от Икономическа полиция и прокурорско разследване и под строг контрол от страна на Областната дирекция за безопасност на храните.

След инцидента с репортера на място пристигнаха служители на Икономическа полиция и линейка.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар