Вторник, 18 Декември 2018
Вторник, 18 Декември 2018

Като се казва в Айова - да ви пикам на селското стопанство, г-н Порожанов!

Като се казва в Айова - да ви пикам на селското стопанство, г-н Порожанов!

В САЩ очакват до 2026 година търговията с “крипто-канабис” да достигне 50 милиарда долара, пише Васил Петев.

Чета и си мисля, че у нас някои наивници считат, че разстоянието между САЩ и България е към 8 000 км. Те разбира се въобще не са прави. Нещо повече, тези хора не само не са прави, но най-спокойно могат да бъдат наричани тесногръди идиоти – на хартия живеят в 21 век, но по културно и интелектуално развитие седят на една и съща маса с Вълко Червенков. Защо ли? Ами щото истинското разстояние е около 50 години. Ето и един дребен пример в тази посока и то само от преди няколко дни.

Медии в САЩ направиха класация на топ 5 на криптовалути свързани с канабис. Това са PotCoin (на пазара в САЩ от януари 2014), Cannabis Coin (CANN – на пазара от януари 2014), Depe Coin (DOPE – на пазара от февруари 2014) HempCoin (THS – на пазара от 2014) и CannaCoin CCN – на пазара от 2014). Общо, и в 5-те случая, говорим за реална борсова търговия в рамките на поне милиард долара.

“Cannabis is the new crypto” е слоган който вече всеки ден може да бъде чут на Wall street. Експерти твърдят, че очакванията са до 2026 година търговията с крипто-канабис да достигне 50 милиарда долара.

На фона на всичко това начело на изпълнителната власт у нас седи човек, който наскоро роди следните думи – „Много сериозно сме се подготвили за „жътвата“ на канабиса. Предупреждавам ги (основно няколко бабички от района на Сандански) и ги съветвам да не отиват да жънат, наблюдаваме ги от горе и ги чакаме“.

„От горе“, казва Борисов, без въобще да разбира, колко долу се намира, като разбиране по темата. Толкова долу, че дори не подлежи на математика. И докато нашият „умник“ гони по гащи средновековни вещици палещи огън върху три кита, смотаната Македония е на път да либерализира пазара на марихуана и да прави официални милиони, докато ние продължаваме да въртим жалката си контрабандичка с тютюн. Абе с една дума – селяни.

Всъщност у нас и опозицията се намира на същия етаж. Както при Борисов, така и там положението е „мамо, главата ми падна, може ли да ми подадеш червената връзка, за да изглеждам по умно пред Тони Тодоров“.

Искам просто да кажа, кратко и ясно, че ние дори не сме провинция. Ние сме провинция на провинцията на провинциите. Във всеки един аспект. Така че няма смисъл да смятаме, колко е разстоянието между САЩ и България. Нека сметнем първо, колко е разстоянието между нас и Македония. Щото пичове, имам лоша новина. Според мен то е 10 години. И то в полза на Македония.

Накратко – мамата си джаса! Много сме зле!

Или както се казва в Айова, да ви пикам на селското стопанство, г-н Порожанов!

Ама нормално, така става като се напуши бай Ганьо.

Васил Петев

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар