Сряда, 19 Декември 2018
Сряда, 19 Декември 2018

Горанов представи Московски на шефа на Черноморската банка за търговия и развитие

Горанов представи Московски на шефа на Черноморската банка за търговия и развитие

Министърът на финансите Владислав Горанов оцени високо ролята на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) за страните от региона и по-специално стратегическите цели на Банката за увеличаване на финансирането за инвестиционни проекти в инфраструктурата, предава БТА.

Той коментира това в контекста на подготовката на новата средносрочна стратегия на ЧБТР на днешната си среща в Министерството на финансите с президента на Банката Дмитрий Панкин, която e първата за двамата, след като руският финансист зае поста през лятото на тази година, съобщиха от пресцентъра на МФ.

Финансовият министър представил Ивайло Московски, чиято кандидатура за вицепрезидент "Операции" на ЧБТР беше одобрена с решение от българското правителство на 20 септември и ще бъде разгледана от Борда на директорите на Банката през ноември. Министър Горанов изразил убедеността си, че със своите умения, знания и професионален опит Ивайло Московски ще има положителен принос за развитието на регионалното сътрудничество.

Проектите в България, финансирани от ЧБТР от основаването й, са в размер на над 341 млн. евро, като през последните години има нарастване на активността на банката в страната с финансиране на проекти в частния сектор.

Свързани статии (по етикет)

  • Източват КТБ чрез делата срещу цесиите

    Фалиралата КТБ може да бъде допълнително източена с делата срещу цесиите между вложители, направени след рухването на банката - с изплащане на тлъсти адвокатски хонорари на ”особени представители” на банката, пише в. ”Сега”.

  • Нарастват жалбите срещу онлайн платформи за търговия

    Нарастват жалбите срещу онлайн платформи за търговия, защото хората са объркани от кого точно пазаруват, обяви пред Дарик Игнат Арсенов - директор на Европейски потребителски център България, който функционира към Комисията за защита на потребителите.

  • Горанов: Фирми, свързани с Иван Сариев, никога не са получавали обществени поръчки

    Фирми, свързани с Иван Сариев, никога не са получавали обществени поръчки или субсидии. Това каза пред журналисти в парламента министърът на финансите Владислав Горанов във връзка с назначената от прокуратурата проверка на жилището му, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Оставете коментар