Понеделник, 25 Март 2019
Понеделник, 25 Март 2019
Акциите на „Дойче банк“ паднаха до исторически минимум

Акциите на „Дойче банк“ паднаха до исторически минимум

Акциите на най-голямата германска банка "Дойче банк" паднаха с 4.2% след като стана ясно, че банката е участвала в подозрителни транзакции на Danske Bank. 

Датската банка бе уличена в пране на пари на руски олигарси в огромни обеми, припомня "Уолстрийт джърнъл".

Стойността на една акция на "Дойче банк" слезе до 8.17 евро, най-ниската цена за цялата история на търговията с ценните книжа на банката. Разследване на прането на руски пари през датската банка е показало, че през "Дойче банк" от 2007 до 2015 година е преминала сума от 150 милиарда долара, идващи от Danske Bank. Това е потвърдено и от вътрешно разследване на германската банка.

Оказва се, че именно тя е била най-големият партньор в прането на руските пари на датската банка. След като в САЩ започна разследване на действията на Danske Bank, нейният изпълнителен директор Томас Борген подаде оставка. Такава съдба може да има и ръководството на "Дойче банк", ако тези данни се потвърдят официално.

Свързани статии (по етикет)

  • Акциите на Кока-Кола се сринаха до 11-годишно дъно

    Котировките на американската компания кока-Кола се сринаха до дъно, непознато от 2008 година досега. Причината е в публикувания вчера финансов отчет за четвъртото тримесечие на 2018 година, в който се показва доста сериозен спад на печалбата и приходите й.

  • МФ предлага спецфонд за "Спящите акции"

    Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане Концепция за личните сметки на физически лица, водени от "Централен депозитар" АД (ЦДАД) в т.н. Регистър А. Това съобщава пресцентърът на Министерството на финансите.

  • Арестуваха е шефът на "Нисан", акциите на "Рено" се сринаха

    Главният изпълнителен директор на Нисан мотър (Nissan Motor) Карлос Гон бе арестуван от прокуратурата в Токио за предполагаемо нарушение на законодателството за финансовите инструменти и валутите, съобщава на сайта си японският в."Асахи", цитиран от Ройтерс и БТА. 

Оставете коментар