Сряда, 19 Декември 2018
Сряда, 19 Декември 2018

Бизнесът се оплака на премиера от скъпия ток на борсата

Бизнесът се оплака на премиера от скъпия ток на борсата

За нерагламентирано поскъпване на електроенергията през последните месеци предупреждават в писмо до премиерът Бойко Борисов от Асоциацията на индустриалния капитал. 

От там твърдят, че през последните дни цените на тока, търгуван на свободния пазар, буквално са се взривили и достигат нива от 250 - 275 лева за мегават час, което е ръст от 350 процента спрямо тези от август месец.

Бизнесът настоява пред Борисов да се предприемат конкретни действия за овладяване на ситуацията, която водела до преустановяване на работата на енергоинтензивни производствени мощности.

В началото на октомври Асоциацията на индустриалния капитал сезира КЕВР за повишените цени на тока на свободния пазар и Комисията взе решение да започне разследване дали има основания за това.

Свързани статии (по етикет)

  • Откриха новия участък на АМ Струма без Бойко Борисов

    В началото на декември премиерът обяви, че ще присъства на официалното откриване заедно с македонския си колега Зоран Заев, който обаче отложи визитата си заради погребението на неочаквано починалия кмет на Охрид.

  • Бизнесът прогнозира тежка 2019 година

    Над 75 на сто от участниците в проучване на Българската стопанска камара (БСК) за бизнес климата за 2018 г. очакват догодина да има ръст на енергийните цени, цените на суровините, фискалната и регулаторната тежест. 

  • Премиерът на Шри Ланка подаде оставка

    Министър-председателят на Шри Ланка Махинда Раджапакса подаде оставка седем седмици след като бе номиниран за поста, но не получи подкрепата на парламента, съобщи ДПА.

Оставете коментар