Вторник, 20 Август 2019
Вторник, 20 Август 2019
Министерският съвет подкрепи намерението за създаване на Световна банка в София

Министерският съвет подкрепи намерението за създаване на Световна банка в София

Очаква се центърът да функционира като звено за споделени услуги с технологична насоченост

Министерският съвет подкрепя намерението за създаване и функциониране на изнесения център за споделяне на услугите на Световната банка в София, съобщава правителствената пресслужба.

Очаква се центърът да функционира като звено за споделени услуги с технологична насоченост, което ще отговаря за вътрешните корпоративни и IT операции на банката, като във времето се предвижда да се структурират и други звена за предоставяне на финансови и административни услуги. Планира се реализацията на проекта да се осъществява поетапно, като първоначалната фаза се очаква да стартира през юли 2019 г. до достигне на пълния капацитет от над 275 заети места в следващите 5 години.

Центърът ще осигури работни места за високотехнологични специалисти и за надграждането на потенциал в сектори с висока добавена стойност. 

Групата на Световната банка е международна финансова организация, състояща се от пет страни, чиято глобална цел е намаляване, стимулиране на икономическото и социално развитие и натрупване на риск. Централата на Групата е установена във Вашингтон.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар