Петък, 22 Март 2019
Петък, 22 Март 2019
Oтражение в цените на горивата налагат нормативни промени

Oтражение в цените на горивата налагат нормативни промени

През лятото последни 3 г. няма повишена цена на горивата

Нормативна промяна ще се отразят в цените на горивата. През лятото последни 3 г. няма повишена цена на горивата. Това заявление пред БНТ Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

Той определи като странна амнистия за търгуване с гориво в сектора. Такава практика за данъчна ревизия не се прави за сектор, а за цялата икономика. Резервирано подхождане към подобна идея, заяви Бенчев.

Запитан какво значи подобна данъчна амнистия, като тези искания трябва да бъдат обявени от контролните органи. Няма логика хора, които са били в сектора, да се конкурират вече легално.
Основният начин за борба със сивия сектор е контролът. Има агенции, има нов Закон за горивата. Само контрол на допринасянето за правилата в сектора, смятането на експерти от петролната и газова асоциация.

Има нормативни бариери преди сектора, но те не са пряко свързани със законодателния процес, допълни Бенчев.

Източник:  bnt.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Борисов: Приходите от горивата са със 7 процента повече

  Със седем процента повече са приходите от горивата. С тази констатация премиерът Бойко Борисов откри днешното правителствено заседание. „Така че, мерките действат“, изтъкна Борисов.

 • Борисов с предупреждение: Държавата се самодисциплинира. Браншът с горива „да приведе бизнеса в бяло, защото тези с цигарите, които не се съобразиха, вече са в ареста“

  Приходите в бюджета от борбата срещу нелегалните цигари, меса и захарни изделия са с 50% повече, похвали се премиерът. Най-голям брой нелегални цигари са установени в Хасково, Плевен, Перник, Благоевград и Велико Търново.

  4,4% е нивото на незаконната търговия с цигари през четвъртото тримесечие на 2018 г., което е спад с 0,9% спрямо предходния период, показват данните от изследване за тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари от проучването на празните опаковки.

  Най-голям брой нелегални цигари са установени в Хасково, Плевен, Перник, Благоевград и Велико Търново.

  4,4% е най-ниското ниво на нелегални цигари досега и съм удовлетворен, че това е израз на добрата работа на прокуратурата и МВР, каза Сотир Цацаров по време на представяне на резултатите. Главният прокурор отбеляза два важни момента: разбиването на фабрики за производство на нелегални тютюневи изделия, чийто капацитет конкурира легалните производители, и измененията в Наказателния кодекс, които позволиха да бъдат инкриминирани производството и разпространението на нелегални цигари. „Така че тази цифра – 4,4% е най-ниската досега и съм удовлетворен, че това е израз на добрата работа на прокуратурата и МВР“, добави Цацаров.

  Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че през последните години се е направило много „и то безапелационно“, в резултат на което в бюджета са влезли стотици милиони повече.

 • Касовият бон за гориво ще е зареден с подробна информация от 1 април

  Всички касови бележки, които получаваме за заредено гориво на бензиностанциите, от 1 април ще са по-подробни, съобщиха от НАП. 

Оставете коментар