Събота, 20 Юли 2019
Събота, 20 Юли 2019
Кризата доведе до спад на листванията на фондовите борси

Кризата доведе до спад на листванията на фондовите борси

Броят на листванията на фондовите борси по света драстично е намалял през първото тримесечие на 2019 година в резултат на многобройните неясноти, свързани с търговската война между САЩ и Китай, Брекзита и европейския икономически растеж. 

 Това сочи проучване на консултантската компания И Уай (EY), цитирано от Франс прес.

От началото на годината е имало 199 появи на борсата, което е с 41 на сто по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

Още по-значителен е този спад като стойност: получените суми възлизат на общо 13,1 милиарда долара, което е със 74 процента по-малко, отколкото през първите три месеца на 2018 година.

В Азиатско-тихоокеанския регион листванията са 126 (-24 процента в сравнение с 2018 година), от които 35 на Хонконгската фондова борса. Като стойност спадът е малко по-осезаем (-32 на сто) или 6,4 милиарда долара.

В Европа понижението е по-голямо: 23 листвания (-51 на сто) за 351 милиона долара (спрямо 14, милиарда миналата година или спад от 98 на сто).

Същата е тенденцията и от другата страна на Атлантическия океан, където е имало само 20 листвания в САЩ през първото тримесечие (-57 на сто) за 3 милиарда долара (-82 процента), под въздействието на продължителното частично спиране на работата на администрацията.

Свързани статии (по етикет)

  • Бившият щеф на венецуелското разузнаване разказа за разпорежданията на Мадуро

    Един от най-видните дезертьори през двете десетилетия на социалистическо управление във Венецуела - генерал Мануел Кристофер Фигера, който беше заместник-ръководител на военното контраразузнаване и после ръководител на Службата за национално разузнаване (СЕБИН) разказва в интервю за Асошиейтед прес, че е дошъл Вашингтон, за да търси отмъщение срещу бившия си шеф Николас Мадуро

  • Едно новородено българче на всеки трима починали

    Отрицателният прираст в България добива застрашаващи размери, сочи статистика на Националния център по обществено здраве и анализи, предаде репортер на БГНЕС. 

  • Отчетен е спад при контрабандата на цигари

    3,8 процента е делът на контрабандата на цигари у нас за първото тримесечие на тази година. Това сочи традиционното изследване, което се представя на всеки три месеца за тази негативна тенденция. 

Оставете коментар