Събота, 25 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 25 Януари 2020
Вдигат голям германски завод край Враца

Вдигат голям германски завод край Враца

Близо 22 милиона лева ще бъдат вложени в изграждането и оборудването на нов завод за проводници и електронни компоненти за пренос на данни за автомобили, който започва да се изгражда от днес край Враца.

Символичната "първа копка" на инвестиционния проект на немската компания "МД Електроник" (MD ELEKTRONIK) бе направена днес на терен между ж.к. "Сениче" и квартал Кулата от вицепремиера по икономическата и демографската политика Мариана Николова, кметът на Враца Калин Каменов, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Александър Янев и главните изпълнителни директори на "МД Електроник" Роберт Хофман и Цтибор Жижка.

Преди това Калин Каменов връчи разрешителното за строеж на завода на Роберт Хофман, който е и председател на управителния съвет на немската компания. Партньор в изграждането на завода от българска страна е строително-инвестиционната компания "Хоризонт-Иванов".

Врачанският митрополит Григорий отслужи водосвет и благослови начинанието.

Бъдещият завод на "МД Електроник" край Враца ще произвежда проводници, електронни компоненти и оборудване за пренос на данни и системи за информационно развлечение и за сигурност на автомобили. Немската компания е специализирана в разработването и производството на такова оборудване за над 200 модела автомобили в световен мащаб.

Производствената сграда и съпътстващата я инфраструктура ще бъдат изградени върху общински терен, закупен от инвеститора за над 1,1 милиона лева.

Производството се предвижда да започне през 2020 година. Първоначално в него ще бъдат заети 300 служители и работници, като инвестиционните намерения на немската компания да развива проекта и да бъдат достигнат 1000 работни места.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner