Понеделник, 19 Август 2019
Понеделник, 19 Август 2019
Красимир Дачев: НЕК прави изкуствен дефицит

Красимир Дачев: НЕК прави изкуствен дефицит

Ролята на НЕК е да произвежда толкова ток, колкото трябва на държавата, а не да пуска един път много, един път малко, защото прави изкуствен дефицит.

Това каза бизнесменът и член на Управителния съвет на БТПП Красимир Дачев в ефира на предаването „Здравей, България” по Нова телевизия. 

„Не казвам, че го правят наистина или от глупост, но ние сме феномени. В света няма такова животно, както нашия монополист, който е губещ. Кажете ми губещ монополист в света – то се губи от това, че или много крадеш, или си много глупав”, добави той. 

Дачев уточни, че работодателите продължават да настояват за оставката на директора на НЕК Петър Илиев. 

„Той не може да се справи човекът. Може би такъв капацитет има, но фактът е факт., Не може в един ден да събереш повече от 3 млн. Липсват 400 мегавата. Един блок от тези ТЕЦ-ове, които той е спрял предварително. Защо – никой не може да каже и се налага спешно да пуска другите. Той казва, че спешно събира парите от всички и ги дава в два-три. Не знам диспечерите на кого са казали да изключи и да включи, но този процес не е случаен, той се управлява” , обясни той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар