Вторник, 22 Октомври 2019
Вторник, 22 Октомври 2019
Николай Нанков: Утре ще имаме среща при премиера Бойко Борисов във връзка с тол системата

Николай Нанков: Утре ще имаме среща при премиера Бойко Борисов във връзка с тол системата

Няма да изтичат пари от тол системата чрез офшорни фирми, добави Нанков

Утре ще имаме среща при премиера Бойко Борисов във връзка с тол системата. Това каза на брифинг зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде Агенция „Фокус“.

„След поредица от срещи и на експертно ниво, и на ниво браншови организации, утре в 9.00 ч. ще имам среща при премиера. Смея да твърдя, че сближихме позициите по всички теми – обхват, тарифи и т.н. Убеден съм, че ще постигнем съгласие по всички ключови въпроси и проблемни теми, които бяха обявени от транспортния бранш. Искаме да имаме справедлив модел на тол тарифиране“, заяви зам.-министър Нанков.

Той посочи, че основното очакване на МРРБ е да се създадат необходимите условия за работа на транспортния бранш, но и да не се лишава пътният сектор от необходимо финансиране.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Няма да изтичат пари от тол системата чрез офшорни фирми, добави Нанков.

„Появиха се днес спекулации, че офшорна кипърска фирма ще събира тол такси. Това е фалшива новина. Вторият доставчик на услуги е с изцяло българско участие. Не е вярно и че все още нямаме действащ договор“, каза още Нанков. Той посочи, че пари през България чрез офшорни фирми няма да изтичат.

Нанков обясни, че компромис с тарифите на тол таксите ще бъде някъде по средата между искания от транспортния бранш и предложения. Но повече по тази тема ще стане ясно утре след срещата при премиера Бойко Борисов.

„И по отношение на обхвата имаме прогрес. Но нека мине срещата и тогава ще коментираме. Не търсим отстъпки, а балансиран вариант“, подчерта зам.-министърът. Той посочи, че обективно искане на бранша е и шест-месечния срок за тестови изпитания на системата. „Ще вземем максимално обективно решение“, обясни Нанков.

"АПИ години наред е използвана с политически цели, но това не е коректно", заяви зам.-министърът.

Свързани статии (по етикет)

  • Румен Радев проведе среща с премиера на Виетнам Нгуен Суан Фук

    Увеличаването на икономическия, търговски и инвестиционен обмен между България и Виетнам е общ приоритет и институциите в двете държави са готови да подкрепят инициативите на бизнеса. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Виетнам Нгуен Суан Фук, които проведоха среща днес в Токио. Двамата представляват своите страни на церемонията по интронизация на новия император на Япония Нарухито

  • Премиерът Борисов открива завод за фарове на "Мерцедес"

    "Завод след завод строим. Започнаха да се връщат висококвалифицирани български кадри от чужбина", посочи бе Борисов (ВИДЕО)

  • Борисов: "Балкански поток" е по-евтин от "Южен поток", който беше спрян заради корупция

    Проектът "Балкански поток" е огромно строително съоръжение. Благодарение на този проект и интерконектора с Гърция потребителите ще могат да ползват най-евтиния газ. Скоро България ще има две газови магистрали, по които Сърбия, Македония, Унгария и Австрия също ще могат да си доставят газ, изтъкна Борисов

Оставете коментар