Петък, 15 Ноември 2019
Петък, 15 Ноември 2019
Индия въвежда наказателни мита за американски стоки

Индия въвежда наказателни мита за американски стоки

Индия въвежда наказателни мита на американски стоки. От днес върху 28 вносни стоки ще бъдат налагани такси, някои от които достигат 70%.

Решението е отговор на мита, които бяха въведени за индийски внос в САЩ. Така върху внос за над 5 млрд. долара започнаха да се налагат такси.

Търговските спорове с Индия идват в момент на открита търговска война между Вашингтон и Пекин. Както Индия, така и Китай са сред държавите, които Доналд Тръмп смята, че търгуват нечестно с Америка и трябва да бъдат наказани.

Свързани статии (по етикет)

  • САЩ предлагат на Северна Корея да подновят преговори през декември

    Северна Корея обяви днес, че САЩ са предложили блокираните преговори за денуклеаризация да бъдат подновени през декември, тъй като приближава крайният срок, даден от севернокорейския лидер Ким Чен-ун на правителството на американския президент Доналд Тръмп, да предложи взаимноприемлива сделка за спасяване на разговорите, предаде БГНЕС

  • Корнелия Нинова се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа

    Председателят на БСП Корнелия Нинова се е срещнала с посланика на САЩ в България Херо Мустафа в централата на партията на ул. "Позитано 20", съобщава пресцентърът на БСП

  • Моралес призова папата и ООН да помогнат на Боливая

    Моралес пише и че "осъждаме решението на Тръмп да признае правителство, самопровъзгласило се от десницата. След като наложи Гуайдо, сега той провъзгласява Анес. Превратът, причиняващ смъртта на моите братя в Боливия, е политическа и икономическа конспирация, идваща от САЩ."

Оставете коментар