Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
15 000 електронни магазини декларирани в НАП

15 000 електронни магазини декларирани в НАП

Близо 15 000 електронни магазини бяха декларирани в НАП до крайния срок 29 юни, съобщават от приходната агенция. 

С промени в законодателството бяха въведени допълнителни изисквания към електронните търговци, които приемат картови плащания или такива чрез куриери, да подадат информация за сайтовете си в НАП.

Потребителите, от своя страна, могат да проверят дали  онлайн магазинът и търговецът, от когото купуват стоки или услуги, са регистрирани чрез безплатната електронна услуга, предоставяна от НАП.

От приходната агенция съобщават още, че следващия месец ще направят контролни покупки от е-магазини, за да проверят дали се спазват данъчните изисквания. Анализ на ведомството сочи, че ежегодните щети за бюджета от невнесени данъци и осигуровки в онлайн търговията възлизат на около 170 млн. лв.

Свързани статии (по етикет)

 • Над 275 000 електронни винетки са продадени от началото на годината

  Над 275 000 електронни винетки на стойност над 15 млн. лв. са продадени от началото на годината, съобщиха от АПИ

 • Сдружение „За чиста вода” – Ботевград готви протести, ако не се вземат мерки за водата

  Това се казва в декларация на организация, разпространена в четвъртък. Според сдружението проблем с водата на Ботевград има от години, но неговата същина се заобикаля и било скандално, че жителите на общината нямат достъп до чиста питейна вода

   

 • Данъчна инспекторка от НАП осъди прокуратурата за над 80 000 хил. лева

  През 2013 година Османова и колегите ѝ Марияна Димитрова и Мирослав Нонев бяха задържани и първоначално прокуратурата обяви, че ще разследва търговия с влияние и пране на пари. Последваха обаче само обвинения в престъпления по служба, а разследването беше прекратено през 2015 г. Междувременно беше разпространена информация, че данъчните са били проверявани от инспектората на финансовото министерство заради прекалено висок стандарт на живот, след което пък стана ясно, че Бехтие Османова е спечелила по-рано рекорден джакпот от тотото за 7 млн. лева, докато е работила в Кубрат

Оставете коментар

baner

 FB banner