Петък, 15 Ноември 2019
Петък, 15 Ноември 2019
САЩ и Китай подновиха търговските преговори

САЩ и Китай подновиха търговските преговори

Американските и китайските официални търговски представители проведоха "конструктивен" телефонен разговор във вторник

Това заяви икономическият съветник на Белия дом Лари Къдлоу, визирайки новия кръг от преговори, след като в края на юни лидерите на двете най-големи световни икономики се съгласиха на временно примирие по отношение на едногодишна търговска война, съобщава Ройтерс.

Търговският представител на САЩ Робърт Лайтхайзър и министърът на финансите Стивън Мнучин разговаряха във вторник с вицепремиера на Китай Лю Хъ и с министъра на търговията Джун Шан, полагайки по този начин по-нататъшни усилия за разрешаване на неуредените търговски спорове между двете държави.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Директорът на Националния икономически съвет към Белия дом Лари Къдлоу отбеляза, че снощните преговори "са минали добре" и "са били конструктивни". Той добави, че двете страни са разговаряли за евентуална предстояща среща лице в лице, но предупреди, че няма магически начин да се постигне това, което досега се изплъзваше при опитите за постигане на сделка.

"Тук няма чудеса. През зимата и пролетта имаше напредък, който обаче спря в последствие. Надяваме се, че можем да продължим там, от където спряхме, но все още не знам", отбеляза Лари Къдлоу пред репортери в Белия дом.

Междувременно китайското министерство на търговията посочи в кратко изявление, че двете страни "са разменили мнения относно прилагането на консенсуса, постигнат от лидерите на двете държави на срещата в Осака". Министерството обаче не даде други подробности относно проведения телефонен разговор.

Ройтерс отбелязва, че коментарите на Къдлоу показват, че все още не е ясно дали двете страни ще подновят работата си по проекта, съгласуван преди прекратяването на преговорите, както искат американските служители, или ще се използва друга отправна точка.

"Среща лице в лице между двата преговарящи екипи ще бъде нещо добро и може да се случи в Пекин, но все още няма подобна информация", посочи Къдлоу.

Свързани статии (по етикет)

  • САЩ предлагат на Северна Корея да подновят преговори през декември

    Северна Корея обяви днес, че САЩ са предложили блокираните преговори за денуклеаризация да бъдат подновени през декември, тъй като приближава крайният срок, даден от севернокорейския лидер Ким Чен-ун на правителството на американския президент Доналд Тръмп, да предложи взаимноприемлива сделка за спасяване на разговорите, предаде БГНЕС

  • Корнелия Нинова се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа

    Председателят на БСП Корнелия Нинова се е срещнала с посланика на САЩ в България Херо Мустафа в централата на партията на ул. "Позитано 20", съобщава пресцентърът на БСП

  • Моралес призова папата и ООН да помогнат на Боливая

    Моралес пише и че "осъждаме решението на Тръмп да признае правителство, самопровъзгласило се от десницата. След като наложи Гуайдо, сега той провъзгласява Анес. Превратът, причиняващ смъртта на моите братя в Боливия, е политическа и икономическа конспирация, идваща от САЩ."

Оставете коментар