Понеделник, 16 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 16 Декември 2019
Британският оператор P&O спря круизите си в Залива

Британският оператор P&O спря круизите си в Залива

Британският оператор на фериботи и товарни кораби Пи енд Оу крузис (P&O Cruises) обяви, че спира круизите си в Залива, предвидени за периода от октомври 2019 до март 2020 година заради "засилване на напрежението", предаде Франс прес.

Нарасналото напрежението в региона означава, че за нас, като британска компания, не е желателно да оставим в каталога ни програмата за Дубай и Залива през тази зима, посочва в комюнике шефът на Пи енд Оу крузис Пол Лъдлоу.

Напрежението в Залива продължава да се засилва след оттеглянето на САЩ от иранското ядрено споразумение през май 2018 година, последвано от възстановяването на строгите санкции срещу Иран. През последните месеци напрежението ескалира след атаките срещу петролни танкери в Залива, за които Вашингтон обвинява Техеран, а той пък отрича каквото и да е участие.

Разбираме, че клиентите ни могат да бъдат разочаровани, но тяхната сигурност и сигурността на екипажа ни е абсолютен приоритет. Така че взехме необичайно решение да изтеглим круизния кораб "Осеана" от региона за следващия сезон, заяви Лъдлоу.

Круизът в Залива остава в каталога на компанията за 2020/2021 година, уточни Пи енд Оу крузис, която е собственост на американската компания Карнивал (Carnival) и е с централа в Лондон.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner