Събота, 22 Февруари 2020

ndt banner2

Събота, 22 Февруари 2020

Марияна Николова: Стокообменът между България и Унгария надхвърля 1,608 млрд. евро

Марияна Николова: Стокообменът между България и Унгария надхвърля 1,608 млрд. евро

„Унгария е важен икономически партньор на България и е сред водещите чуждестранни инвеститори у нас. Съществува потенциал за развитие на търговията, както и за общи проекти, насочени към трети пазари”.

Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова на съвместна пресконференция в Будапеща с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто. Тя отбеляза, че за 2018 година двустранният стокообмен има ръст от 5.3%, като е достигнал 1,608 млрд. евро.

Вицепремиерът Николова заяви, че диалогът между двете страни се базира на конструктивно взаимодействие. „Имаме сходни позиции по важни теми от дневния ред на ЕС като кохезионната политика и общата селскостопанска политика“, допълни още тя.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

На свой ред министър Сиярто изтъкна, че по време на срещата с вицепремиера Николова са се обединили около редица двустранни и европейски теми и изрази увереност в бъдещото сътрудничество на двете страни.

Сиярто подчерта важността на защита на външните граници на Европейския съюз и приветства усилията на България в тази посока.

Заместник министър-председателят Марияна Николова е на двудневно посещение в Унгария, в рамките на което участва в среща на високо равнище за демографската политика.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner