Четвъртък, 05 Декември 2019

ndt banner2

Четвъртък, 05 Декември 2019
Загуби за милиони за българските хотелиери след фалита на „Томас Кук“

Загуби за милиони за българските хотелиери след фалита на „Томас Кук“

След фалита на "Томас Кук" загубите за хотелиерите в България възлизат на доста милиони левове. В момента е много важно да следим какво се случва с дъщерните фирми на световната компания, за да не станем жертва на ефекта на доминото и съответно всички туристи, които са пристигнали у нас чрез дъщерните компании на "Томас Кук" да бъдат пряко засегнати.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова след срещата си с български хотелиери и туроператори, на която са обсъдили последващите действия.

Ангелкова съобщи още, че от днес дейност е преустановил, полският представител на групата на "Томас Кук", както и в Холандия.

„Ситуацията е изключително тежка, тя ще повлияе и на сезон 2020 г. със сигурност. В момента се водят преговорите за лято 2020 г.", каза министърът.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Според Ангелкова ситуацията е сериозна и по отношение на хотелиерите, които са изправени пред угрозата да не получат плащанията си за вече извършените от тях, през юли и август услуги.

От думите ѝ стана ясно, че гаранционният фонд на британската агенция за гражданско въздухоплаване гарантира плащанията на тези туристи, които в момента са в България и от датата на обявяване на фалита.

Източник: БГНЕС

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар