Сряда, 16 Октомври 2019
Сряда, 16 Октомври 2019
Проектът за Висшата лига готов до петък

Проектът за Висшата лига готов до петък

Българският футбол трябва да излезе от ситуацията, в която се намира, коментира министър Красен Кралев

Проектът за създаване на Висша лига по футбол трябва да е готов до края на седмицата, заяви спортният министър Красен Кралев. Шефът на ведомството призна, че ЦСКА ще бъде един от клубовете, които ще бъдат поканени да вземат участие в новия формат на първенството.

"Ако искат съвет от мен за Висшата лига - ще го дам. Ако поискат помощ от нас - ще я получат. Основната задача пред БФС и най-вече на Изпълко­ма е така да подредят неща­та, че да излезем от ситуаци­ята, в която се намира бълга­рското първенство в момен­та. Обсъждаме Висшата лига с БФС, не сме спрели да общу­ваме. И очаквам до седмица да бъдем готови с проекта. След което той ще бъде представен на президентите и собствениците на футболни клубове, които да се запозна­ят в детайли. А след това ще го дискутираме и публично", коментира Кралев.

За да се осъществи проекта ще е нужна и подкрепа от общините. Идеята е те да съдействат за об­новяването на стадионите в по-големите градове в стра­ната.

"Защо, като се каже "държавата", се има предвид само "пари"?  Държавата може да по­могне със създаването на на­редби и правила и като цяло с изготвянето на проекта за Висша лига. И където можем, ще помогнем със спортната структура в градовете. Но в същото време не може да се очаква от държавата да пое­ме ангажимент за изграждане­то на всички стадиони. Суми­те са много големи, а и доста голяма част от клубовете са взели съоръженията на конце­сия с ангажимент да правят инвестиции в тях. Така че не­ка не се чака всичко да дойде от държавата", добави Кра­лев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар