Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
Нов сериозен скандал около кандидатурата на Катар за Мондиала

Нов сериозен скандал около кандидатурата на Катар за Мондиала

В Катар с пълна сила тече строежът на градове, пътища и стадиони за най-голямото събитие в историята на арабската страна - Mондиал 2022.

Кандидатурата на страната и най-вече нейната победа преди 8 години предизвика огромни корупционни скандали във ФИФА.

Бъдещият Мондиал в Катар е обект и на много критики, а доклад на "Sunday Times" изкара наяве скандални действия на хората от катарската кандидатура, които саботирали своите конкуренти.

Арабската страна спечели гласуването срещу кандидатурите на САЩ, Япония, Южна Корея и Австралия.

В публикувания от "Sunday Times" доклад се споменават стряскащи неща.

Катарската кандидатура е имала цял екип от специалисти, наети с единствената цел да саботират конкурентите.

Сред тях са били бивши агенти на ЦРУ, както и голяма американска PR агенция, която водела сериозна кампания против американската кандидатура, която бе и основен конкурент на катарската.

Агенцията имала за цел да насажда негативно настроение сред американците за домакинството на подобен форум.

Американски преподаватели и журналисти пък са получавали пари, за да публикуват коментари срещу евентуално Световно първенство в страната и пагубния ефект за икономиката от него.

Според доклада, катарците имат пръст и в протестите, които феновете в Австралия правеха срещу кандидатурата по време на ръгби мачове и такива от шампионата по австралийски футбол.

Катарците са имали и сериозна кампания в социалните мрежи, която е имала за цел да бълва негативни фалшиви новини за конкурентите.

Разбира се, тези твърдения не са доказани, а на този етап са просто конспирации. Въпреки това доста хора от високите етажи на футбола призоваха контролните органи на ФИФА, незабавно да започнат разследване.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner