Събота, 21 Септември 2019
Събота, 21 Септември 2019
Football Leaks: Изхвърлят "Манчестър Сити" от Европа

Football Leaks: Изхвърлят "Манчестър Сити" от Европа

"Манчестър Сити" е заплашен с изхвърляне от Шампионската лига през следващия сезон заради нарушаване на финансовия феърплей. Информацията е на британските издания "Скай Спортс" и "Дейли Телеграф", като се позовава на разкритията на Football Leaks. Там се посочва, че според УЕФА "налагането на забрана за трансфери не е достатъчно наказание за клуба", предава бТВ. 

Преди три седмици от европейската централа обявиха готовност да отворят наново стари случаи за нарушаване на финансовия феърплей, ако се появят нови доказателства. 

"Единствено мога да обявя, че работим по случая. Разглеждаме ситуацията. Имаме отделен независим орган, който се е заел с разследването. Съвсем скоро ще имаме отговорите на въпросите какво ще се случи в този съвсем конкретен случай", обяви президентът на УЕФА Александър Чеферин. 

Подобна санкция беше наложена през март 2016 г. на "Галатасарай". Тогава турският клуб беше изваден от евротурнирите за една година. 

По информация на германското списание Der Spiegel, което периодично публикува разкритията на Football Leaks, "Манчестър Сити" е нарушил финансовия феърплей със 188 милиона евро през 2014 г. Собственикът на клуба шейх Мансур е обвинен, че покрива загубите със "счетоводни хватки". Твърди се, че "гражданите" заобикалят финансовия феърплей с изкуствено завишени спонсорски сделки със свързани и приближени до собствениците компании. 

От "Сити" отрекоха обвиненията и обявиха, че "това е организиран опит да се нанесе удар по репутацията на клуба".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар