Събота, 21 Септември 2019
Събота, 21 Септември 2019
Левски с нов собственик

Левски с нов собственик

Промяната на собственост в Левски ще бъде съобщена официално днес на Общото събрание на клуба

Промяната на собственост в Левски ще бъде съобщена официално днес на Общото събрание на клуба, което започва в 10:00 часа в Зала 6 на НДК.

Досегашният собственик Спас Русев, който има 49,89% от акциите, напуска клуба. Информациите са, че близък човек до Васил Божков или самият той ще вземе акциите, като не се знае дали бизнесменът ще присъства на събранието. Както е известно, по 18, 42% от акциите имат Даниел Боримиров и адвокат Стоян Кръстев, 10% има "Тръст Синя България", а останалите по-малки акционери имат 3,27%. Все още не е обявено какъв процент от акциите ще бъдат прехвърлени на новия собственик.
По данни от Търговския регистър капиталът на Левски в момента е 30 669 974 лева. Акциите са с номинал 1 лев, като обикновените поименни акции са 30 419 974, а поименните привилегировани акции са 250 000.

Както е известно, на 18 януари стана ясно, че е избран нов Управителен съвет, в който влязоха изпълнителният директор Павел Колев, Ели Шопова и Найден Димитров. Тримата станаха част от ръководния орган на "сините" по желанието на Васил Божков. Днес се очакват промени в Надзорния съвет, където към настоящия момент са Спас Руев, синът му Евгени  и легендата Кирил Ивков. Със сигурност ще бъдат избрани нови членове.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар