Красимир Балъков: Kъсметът липсваше на тима при мачът с Чехия

Красимир Балъков: Kъсметът липсваше на тима при мачът с Чехия

"За първи път играем в тази схема, но се опитвахме да задържаме повече топката, да търсим диагоналните пасове, да излизаме от тяхната преса и да създаваме положения", добави националният селекционер

Селекционерът на България Красимир Балъков заяви, че късметът е липсвал на тима му при загубата с 1:2 от Чехия в евроквалификацията от група "А". Той обяви, че е доволен от изискванията, които футболистите са изпълнили.

"На нас ни се искаше да свърши по друг начин. Трябва да признаем, че отборът на Чехия е на доста добро ниво. Доволен съм като цяло от това, което изисквахме от футболистите. Нямахме късмет в някои ситуации. Видяхте, че тези високи и здрави чехи ни създадоха доста проблеми. Като първи мач съм доволен съм от представянето на отбора. Не съм доволен единствено от резултата", каза Бала.

"За първи път играем в тази схема, но се опитвахме да задържаме повече топката, да търсим диагоналните пасове, да излизаме от тяхната преса и да създаваме положения. Смятам, че играчите, които съм привлякъл в националния отбор имат място в него. Сърмов изигра един перфектен мач. Иса даде всичко от себе си и вкара гол. При по-младите футболисти е нормално да им е нужно повече време. Във футбола нямаме време да бъдем тъжни. Трябва да се възстановим и да се представим по-добре в мача срещу Косово", добави националният селекционер.

Оставете коментар