Сряда, 21 Ноември 2018
Сряда, 21 Ноември 2018

Volkswagen ще инвестира $2 млрд. в новия Golf

Volkswagen ще инвестира $2 млрд. в новия Golf

Започва втората фаза от развитието на осмото поколение на един от най-успешните си модели и един от най-разпознаваемите сред автомобилите изобщо

Думата "голф" може да се асоциира само с две неща – Тайгър Уудс и естествено - Volkswagen Golf. Немският концерн започва втората фаза от развитието на осмото поколение на един от най-успешните си модели и един от най-разпознаваемите сред автомобилите изобщо и обяви, че ще инвестира внушителните $2.2 млрд. в него.

Рождената година на Volkswagen Golf е 1974, а оттогава на пазара са се появили седем поколения на модела, което го прави един от най-старите в индустрията. С над 35 милиона продадени автомобила за този период, Volkswagen са решени, че осмото поколение на Golf няма как да бъде грешка. И затова си поставят точен срок – след 75 седмици от поточната линия ще излезе първият VW Golf 8 или с други думи – през юни 2019-а. Все още не се разкриват детайли около задвижването му, но вероятно Volkswagen ще направят стъпка към електрифицирането му.

Относно дизайна не бе показано много освен обща схема на малка версия с три врати. Екстериорът пък се очаква да бъде по-нисък и по-широк. Познавайки успешната история на Golf обаче и осмото му поколение ще бъде приготвено по познатата рецепта, която го кара да работи така добре.

Планът за инвестицията бе разкрит на специална среща във Волфсбург, на коята присъстваха не по-малко от 180 топ мениджъри на най-важните доставчици на компанията. Volkswagen си постави за цел да продължи сътрудничеството си с поне 80% от тях.

Фабриката във Волфсбург – най-голямата в Европа – ще остане най-важното звено при производството на модела, където дневно излизат приблизително по около 2 000 коли от голямото семейство на Golf в момента.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар