Четвъртък, 14 Ноември 2019
Четвъртък, 14 Ноември 2019
Метеоролози вещаят рязко затопляне след броени часове

Метеоролози вещаят рязко затопляне след броени часове

Метеорологичната пролет ще дойде във втората половина на месеца, малко преди края му

Най-ниската температура, която бе измерена тази сутрин, бе в Стара Загора. Там градусите паднаха до -21°.Това съобщи синоптикът от БАН Анастасия Стойчева и уточни, че не можем да говорим за температурен рекорд. Тя успокои, че през деня температурите бързо ще се повишават.

„Ще има голяма разлика между сутрешните и дневни температури, които ще се доближат до нулата”, посочи Стойчева пред БНТ. И утре сутрин температурите ще са отрицателни.

"Със слънцето днес температурите ще се повишат и ще има много голяма разлика между сутрешните и тези, които ще станат през деня. Очаква ни рязко затопляне, ще завали дъжд и ще има ниски сутрешни температури в петък и събота. Очакват се заледявания по планинските проходи. На 3-ти март се очаква по-студен въздух от Северозапад. Температурите отново ще се понижат, като най-вероятно ще има валежи от дъжд и сняг. Температурите се повишават следващата седмица. Средните ще са 7-8 градуса. В Източна България температурите ще надхвърлят 10 градуса. Следващата седмица времето ще бъде динамично. През първата половина на следващата седмица ще започне да се топи снежната покривка," прогнозира тя.

„За кратко през март ще попаднем в югозападен пренос и ще дойде по-топъл въздух. Температурите може от -15 да се повишат до 5 градуса”, обясни синоптичката.

„Метеорологичната пролет ще дойде във втората половина на месеца, малко преди края му. Най-високите температури се очаква да са 19 до 24 градуса. Очаква ни типично мартенско време, с много промени и динамика. Валежите ще бъдат над нормата”, обобщи Стойчева.

 

Свързани статии (по етикет)

  • Времето днес - 13 ноември 2019 г.

    Днес ще е предимно облачно. Валежи от дъжд ще има главно в югозападната половина от страната. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър Максималните температури ще са между 16° и 21°, на места в Североизточна България ще достигнат до 23 - 24°

  • Времето днес - 12 ноември 2019 г.

    Днес до обяд на много места в котловините и низините ще е мъгливо

  • Времето днес - 9 ноември 2019 г.

    Днес, през по-голямата част от деня, ще бъде предимно слънчево - след обяд с разкъсана висока облачност

Оставете коментар