Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019
Софийската филхармония представя най-доброто от музиката на Джон Уилямс

Софийската филхармония представя най-доброто от музиката на Джон Уилямс

Джон Уилямс е носител на пет награди "Оскар", 20 награди "Грами", четири награди "Златен глобус", седем награди БАФТА и две награди "Еми". Има общо 45 номинации за "Оскар", което го нарежда на второ място по номинации след Уолт Дисни, 21 пъти е номиниран за "Златен глобус" и 59 пъти - за Грами

Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров представя най-доброто от музиката на Джон Уилямс.

На 15 декември в зала "България" ще звучат негови шедьоври за Холивуд към филмите "Междузвездни войни", "Индиана Джоунс", "Джурасик парк", "Сам вкъщи", "Списъкът на Шиндлер", "Челюсти", "Амистад", "Седем години в Тибет", "Спасяването на редник Райън", "Мемоарите на една гейша", "Хари Потър", съобщиха от филхармонията.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Джон Уилямс е носител на пет награди "Оскар", 20 награди "Грами", четири награди "Златен глобус", седем награди БАФТА и две награди "Еми". Има общо 45 номинации за "Оскар", което го нарежда на второ място по номинации след Уолт Дисни, 21 пъти е номиниран за "Златен глобус" и 59 пъти - за Грами.

Саундтракът на "Междузвездни войни" е определен от Американския конгрес за част от националното наследство и се смята за най-успешната филмова партитура на всички времена.

Източник: БТА
 


Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner