Задържан е пореден телефонен измамник

Задържан е пореден телефонен измамник

От полицията съветват: разяснявайте на по-възрастните начините за предпазване от телефонните измами, съветвайте ги да не се доверяват на случайни хора, осъществили с тях контакт по телефона

След постъпили сигнали за телефонни измами в града, в Плевен е задържан 29-годишен измамник, съобщава posredniknews.com .

На 7 януари около 14:10 часа 87-годишен е съобщил в Първо РУ - Плевен, че около 11 часа е бил въведен в заблуждение на домашния си телефон от лице, което се е представило за служител на МВР. Непознатият изяснил, че в момента се провеждала полицейска операция, за която са необходими парични средства, за да бъдат задържани лица, които са се занимавали с измами и че ще бъде изпратен служител да вземе от него пари. Половин час след обаждането плевенчанинът е оставил на улицата пред входната врата на къщата си в полиетиленов плик 1050 лева.

На 7 януари в 14:30 часа в полицията е получена информация от 72-годишна жителка на Плевен, че около 14 часа на домашния телефон й се е обадил мъж, който се е представил за служител на МВР. Обяснил, че в момента се провежда специализирана операция за задържане на телефонни измамници. Към 15:20 часа възрастната плевенчанка е оставила полиетиленов плик с 1000 лева на улица пред трафопост на къщата си.

След незабавни оперативни мероприятия криминалистите са задържали в момент на вземана на парите извършителят - 29-годишен от град Велико Търново. По случая е образувано досъдбно производство.
От ОДМВР - Плевен съветват, в случай, че получите съмнително обаждане по телефона, запазете самообладание. Намерете начин да се свържете с ваши близки. Проверете информацията, получена по телефона. Не давайте пари на непознати. 
От МВР апелират близките да разяснят на по-възрастните начините за предпазване от телефонните измами. Да ги съветват да не се доверяват на случайни хора, осъществили с тях контакт по телефона.

Оставете коментар