Опознати са повече от 70 от загиналите при катастрофата на Ту-154

Опознати са повече от 70 от загиналите при катастрофата на Ту-154

Сред тях са доктор Лиза и всички журналисти

 

Експертите по ДНК-експертиза са идентифицирали повече от 70 от загиналите в катастрофата на Ту-154 на Министерството на отбраната над Черно море. Това съобщава ТАСС, позовавайки се на източници в бюрото по съдебно-медицинска експертиза.

"Към днешна дата е приключила процедурата по идентификация на повече от 70 от жертвите. Роднините им са запознати с резултатите на експертизата", казва източникът. Според него, работата по идентификацията на останките пътници на самолета продължава.

Сред идентифицираните са Елизавета Глинка (д-р Лиза), ръководителят на отдела за култура на Министерството на отбраната Антон Губанков, художественият ръководител на хор Александров Валери Халилов, 10 члена на екипажа, в това число командирът на самолета, както и девет представители на медиите - Дмитрий Рунков, Вадим Денисов и Александър Сойдов (Първи канал), Павел Обухов, Александър Суранов, Валери Ржевски (телевизионен канал "Звезда"), Михаил Лужецки, Олег Пестов и Евгени Толстов (НТВ).

Източникът съобщава, че погребенията ще се състоят на 14, 16 и 17 януари. "Според предварителна информация, 50 от загиналите ще бъдат погребани на федералното военно мемориално гробище в Митища близо до Москва, където преди това беше погребана асистентката на Антон Губанков Оксана Бадрутдинова", съобщава източникът.

Погребението на Елизавета Глинка ще бъде на Новодевическото гробище.

"По предварителни данни на 16 януари, в понеделник", съобщиха по-рано близките й.

 

Оставете коментар