Турските медии съобщиха: Терористът от клуб Рейна е задържан

Турските медии съобщиха: Терористът от клуб Рейна е задържан

По време на специализирана операция турската полиция е задържала  терориста, който в новогодишната нощ нападна клуб Рейна в Истанбул

Това съобщава агенцията Ihlas, предаде ТАСС.

По данни на агенцията, роденият в Узбекистан Абдулгадир Машарипов е бил задържан по време на специализирана операция на територията на един от жилищните комплекси в район Есенюрт на Истанбул. Според съобщенията, той се е криел в апартамент на свой познат заедно със сина си. Агенцията разпространи снимки на Машарипов, направена след задържането. По лицето му се виждат множество синини и наранявания.

В момента задържаният е изпратен в Отдела за сигурност. Предстоят му медицински преглед и разпит.

В нощта на 1 януари, въоръжен с автомат мъж откри огън в нощния клуб Reina. Жертви станаха 39 души, 16 от тях - чужденци. Убити бяха граждани на Саудитска Арабия, Мароко и Йордания, както и на Ливан, Либия и Израел. Екстремистите от "Ислямска държава" поеха отговорност за терористичния акт.

По-късно, турските медии съобщиха, че полицията е открила самоличността на заподозрения. Той се оказал Машарипов, известен още като Абу Мохамед Хорасан. На един от адресите в Истанбул са били намерени 150 000 долара, които, според властите са заплащането на изпълнителя на терористичния акт.

Оставете коментар