Петък, 14 Декември 2018
Петък, 14 Декември 2018

Автобус се преобърна на АМ ”Тракия”, 13 души са пострадали

Автобус се преобърна на АМ ”Тракия”, 13 души са пострадали

Автобус на “Юнион Ивкони“, пътуващ от София за Слънчев бряг, се е преобърна на магистрала “Тракия“ в района на Стралджа около 22 часа снощи

Няма загинали и тежко ранени. 13 пострадали пътници са транспортирани до ямболската болница, а 3-ма са откарани в Карнобат. 

В автобуса е имало 31 пътници.

По първоначални данни лек автомобил е пресякъл пътя на автобуса и той се е преобърнал в канавката, съобщи говорителят на МВР в Ямбол Татяна Павлова, цитирана от БТА.

Пътниците, които не са пострадали, са били извозени с друг автобус на фирмата. 

Шофьорът беше като дрогиран. Доколкото разбрах, вчера също е бил на смяна. Днес - също. Може и заради това - да е заспал на волана. Ще си търсим правата, защото не може по толкова дълга линия да пуснат само един шофьор, разказа един от пътниците, цитиран от БНР.

Д-р Вълчев от Спешния център в Ямбол обясни, че само една жена от 13-те пътници ще остане за лечение, а другите ще бъдат освободени.

Множеството травми на повечето пациенти са от наранявания по горни, долни крайници, тъй като те разказват, че е настъпила доста сериозна суматоха. Автобусът се обърнал и се е влачил около 20 метра в канавката. Цяло чудо е, че не се е запалил, тъй като всички пациенти, които постъпиха тук, бяха измокрени от дизелово гориво, обясни медикът.

Автобусът ще бъде изтеглен от канавката в сутрешните часове. Тепърва ще се уточняват причините за инцидента, шофьорът вече е разпитан от полицията.

Движението в района на инцидента при километър 296-и на автомагистрала “Тракия“ в посока Бургас, в участъка Чарда-Воденичене, вече е възстановено, съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар