Неделя, 16 Декември 2018
Неделя, 16 Декември 2018

Пожар във влак от Панагюрище за Пловдив

Пожар във влак от Панагюрище за Пловдив

Началникът на влака и кондукторът са оказали съдействие на пътниците да се евакуират на безопасно разстояние

Пожар е избухнал в пътническия влак по направлението Панагюрище - Пловдив, съобщиха пътници от средногорския град, които били принудени да се приберат пеш до най-близкото село Смилец по трасето, съобщава "Монитор". Те се оплакаха в социалните мрежи за произшествието и за това, че изпратеният служебен автомобил с висока проходимост "Нива" успял да извози едва 8 по-възрастни от пасажерите, а останалите около 20 пътници се придвижили пеш до селото.

От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" информират, че на 10 юни в 15:29 часа в Оперативния център при Регионалната дирекция“ Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик е получено съобщение за пожар в пътнически влак, намиращ се на жп линия между пазарджишкото село Цар Асен и стрелчанското село Смилец.

Произшествието е ликвидирано с един противопожарен автомобил и двама служители РД ПБЗН - Пазарджик. Началникът на влака и кондукторът са оказали съдействие на пътниците да се евакуират на безопасно разстояние. От мястото на произшествието до жп спирката в с. Смилец са транспортирани 8 пътници – пенсионери, със служебен автомобил с повишена проходимост "Лада Нива". Останалите около 20 пътници са се придвижели пеш до селото.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар