Вторник, 20 Август 2019
Вторник, 20 Август 2019
В Благоевград търсят причините за падналата фасада на мола

В Благоевград търсят причините за падналата фасада на мола

И в Монтана паднала изолацията на финансово-стопанска гимназия

До 90 км/ч. стигнаха поривите на вятъра в Монтанско, хиляди останаха без ток.

Падна и част от изолацията на финансово-стопанска гимназия в града.

„Във връзка със силния вятър вчера следобед се усложни пожарната обстановка. Реагирахме на 39 сигнала, 25 от които за пожари, другите бяха за паднали дървета, билбордове, табели, изолации ”, заяви пред Нова ТВ комисар Венцислав Райков, директор на пожарната в Монтана.

По думите му в момента няма цели населени места без ток, а само отделни абонати.

Мъж е бил спасен в язовир Огоста, когато вятърът е повлякъл лодката му навътре. 

Резултат с изображение за Падна част от изолацията на финансово-стопанска гимназия в Монтана

снимка: montana24.net

Вчера бурният вятър събори и фасадата на мол в Благоевград. Жертви и пострадали няма, въпреки че мястото е изключително оживено.

Около 18:00 часа в понеделник фасадата на мола фатално се огънала под напора на силния вятър. Последвал силен тътен и за миг пред входа на търговския център се стоварили тонове ламарина. Последвала тишина и тягостно чакане, докато се установи има ли затрупани хора.

 „Започна да духа силен вятър и решихме да влезем вътре. Охраната ни изгони, защото сме пречили на движението. Отново излязохме. Чухме, че таванът шуми, влязохме вътре, защото усетихме, че нещо ще стане, пак влязохме и 30 секунди по-късно фасадата падна”, разказва пред Нова ТВ свидетелка на случилото се.

По думите й паника не е имало, всички хора снимали с телефоните си.

Действията по почистването и възстановяването на фасадата на мол Largo са задължение и ангажимент на концесионера, каза тази сутрин пред радио „Фокус” областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

 „Допълнителни екипи бяха организирани снощи да дежурят от страна на Областната дирекция на МВР-Благоевград. Четири са полицейските екипи, които са на мястото на инцидента, като самата смяна на полицейските служители ще бъде извършена там, с цел недопускане преминаването на хора в района, за да бъде осигурена тяхната безопасност.

От страна на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“- Благоевград бяха извършени допълнителни огледи вътре в самата сграда, заради част от евакуираните лица, които споменаха, че са усетили мирис на дим и пушек“, коментира той. Бисер Михайлов заяви, че при огледите не е установено нищо притеснително.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар