Вторник, 18 Декември 2018
Вторник, 18 Декември 2018

Пороят в Бургаско: Потоп на пътя Бургас - Слънчев бряг, свлачище отцепи "Сарафово"

Пороят в Бургаско: Потоп на пътя Бургас - Слънчев бряг, свлачище отцепи "Сарафово"

Затруднено е движението на моторни превозни средства по пътя Бургас - курортния комплекс "Слънчев бряг" заради падналото огромно количество дъжд и трудното му поемане от отводнително-канализационната система. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

От там информираха, че има паднала земна маса, намираща се по надлеза на кръговото движение към квартала "Сарафово". Предвидена е организация на движение с ръчно регулиране.

Представител на Фейсбук групата "Бургаски шофьори" написа:

"Това се случва в Сарафово пред хотел Атлантис. Дойдоха две пожарни и си тръгнаха...Колата избутаха доброволци...Няма Гражданска защита,няма Никой!! Оставам пленник! Водата се изтича в подземните гаражи ...В къмпинга срещу него е 1 м...Оставени на произвола...".

По данни на дежурния в КАТ директният път към квартала е затворен. Трафикът се отбива от служители на Пътна полиция и преминава през пътя за Каблешково.

Дъждът предизвика сериозни наводнения и в Поморие. Най-малко трима души са поискали да бъдат евакуирани от домовете им на ул. "Солна".

Лошото време в Бургаска област е част от средиземноморския циклон, който премина през Гърция. Според сателитните данни циклонът отива към Варна.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар