Понеделник, 17 Декември 2018
Понеделник, 17 Декември 2018

Тереза Мей или подписва за Брекзит, или подава оставка във вторник?

Тереза Мей или подписва за Брекзит, или подава оставка във вторник?

The Daily Express, позовавайки се на източник от кабинета, близък до процеса по Брекзит, съобщава, че във вторник може да станем свидетели на шокова ситуация.

Премиерът Тереза Мей се е заканила, че ако нейният кабинет не подпише сделката за напускането на страната от ЕС, тя ще напусне поста си на министър-председател.

В петък сутринта ВВС разгласи шокиращия ултиматум. Авторитетната коментаторка Лора Кюнсберг в сутрешната програма, посветена на Брекзит, е започнала предаването със загадъчен тон: „Правителствен източник ми каза, че съществуват много подозрения, че в идния вторник Тереза Мей ще се опита да въвлече всички ни в сделка. Кабинетът все още няма яснота какво да прави, ако това се случи. И дали то е толкова добро нещо, колкото изглежда“.

Кюнсберг е насочила вниманието си и към трудностите, свързани преговорите между Лондон и Дъблин за ирландската граница и дискусията за предпазния механизъм, които са част от сделката по напускането на Великобритания от ЕС. 

Свързани статии (по етикет)

  • Тереза Мей: Втори референдум за Брекзит няма да има

    Британската министър-председателка Тереза Мей ще изложи противопоставянето си срещу втори референдум за Брекзит и ще каже пред парламента, че такъв вот би "нарушил доверието" сред британците и би нанесъл "непоправими щети" на политиката, предаде Ройтерс.

  • Премиерът на Шри Ланка подаде оставка

    Министър-председателят на Шри Ланка Махинда Раджапакса подаде оставка седем седмици след като бе номиниран за поста, но не получи подкрепата на парламента, съобщи ДПА.

  • Референдумът за Брекзит е струвал 130 млн. паунда, преговорите продължават

    Организирането на референдума за Брекзит през 2016 г. е струвало почти 130 милиона британски лири, заяви днес Избирателната комисия на Великобритания в момент, когато някои политици призовават за второ гласуване, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Оставете коментар