Понеделник, 17 Декември 2018
Понеделник, 17 Декември 2018

Прокуратурата в Токио потвърди задържането на шефа на алианса Рено-Нисан-Мицубиши

Прокуратурата в Токио потвърди задържането на шефа на алианса Рено-Нисан-Мицубиши

Прокуратурата в Токио потвърди мярката задържане под стража на Карлос Гон, президент и изпълнителен директор на автомобилния алианс Рено-Нисан-Мицубиши, предаде Франс прес.

Според изявление на прокуратурата 64-годишният шеф на компанията е заговорничил, за да представи като по-малко възнаграждението си, като това е станало пет пъти в периода юни 2011 г. - юни 2015 г. Пред данъчните власти Карлос Гон е декларирал сумата от 4,9 милиарда йени (около 37 милиона евро), а в действителност той е спечелил близо 10 милиарда йени.

На пресконференция вчера изпълнителният директор на Нисан Хирото Саикава спомена и много други злоупотреби, като например използване на средства на компанията за лични цели. Саикава използва много твърди думи срещу бившия си ментор Гон, за когото каза, че стигнал до такова падение, защото в ръцете му е била съсредоточена толкова власт.

Свързани статии (по етикет)

  • Тръмп назначи нов шеф на кабинета си

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще назначи Мик Мълвейни за изпълняващ длъжността началник на своята канцелария.

  • Случаят със смъртта на шефа на КАТ Казанлък се заплита

    Като индикации за корупционни практики в Пътна полиция говорят наличието на вещите (валута, незаконен револвер, тефтерче - б.р.) в близост до колата на открития прострелян шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов. Това заяви районният прокурор Таня Димитрова пред Нова телевизия.

  • До тялото на шефа на КАТ-Казанлък, намерени пачки и незаконен револвер

    На около 30-40 метра от простреляното тяло на началника на КАТ-Казанлък Тодор Николов са открити 4-5 пачки с банкноти български левове с различен номинал между 100 и 20 лева, както и револвер в кожен кобур, най-вероятно незаконен и кутийки с боеприпаси за него.

Оставете коментар