Неделя, 16 Юни 2019
Неделя, 16 Юни 2019
Самолет на „България ер” кацна аварийно във Виена

Самолет на „България ер” кацна аварийно във Виена

Самолет на „България ер” е кацнал аварийно във Виена заради спукано стъкло в пилотската кабина, инфромира БНР. 

Не е имало застрашаваща пътниците ситуация, но по правилата за безопасност, пилотите са длъжни да поискат аварийно приземяване, казаха от авиокомпанията. Полетът е бил от Прага за София и заради пукнатината се е отклонил към най-близкото летище - Виена.

„След излитането от Прага в посока София в 12.20 ч. усетихме, че самолетът започва да се снижава и да се отклонява от дестинацията си, каза Снежана Семова от Бургас, която е сред пътниците в самолета. Усети се и по поведението на стюардите. Разбрахме, че нещо не е както трябва. След около 5-10 мин. се включи капитанът от кабината, за да ни информира, че поради спукано предно стъкло на пилотската кабина, ще се наложи аварийно да кацнем във Виена“, цитира сайтът "за истината" пътничка от самолета. 

Пасажерите изглеждали притеснени, но не са изпаднали в паника. „Повечето мълчаха, но самият начин, по който се оглеждаха и търсеха информация един от друг, показваше, че всеки е достатъчно притеснен“, разказа още тя.

Екипът на самолета е реагирал очевидно бързо в създалата се ситуация. „Изключително сме доволни от начина, по който бяхме информирани и от поведението на стюардесите, които въпреки че видимо бяха притеснени, през цялото време се опитваха да си вършат работата, сервираха вода на притеснените пасажери“, обясни тя.

От компанията ксобственик на самолета – „България Ер“ потвърдиха причината за аварийното кацане.

„Пилотите и екипажът на самолета са изпълнили всички процедури и протоколи за безопасност и са действали професионално, както винаги досега, предприемайки кацане във Виена. Пътниците от Прага ще пристигнат с полета на „България Ер“ от Виена в 18:45 часа“, казаха от авиокомпанията.

Пътниците от самолета от Прага са превозени със самолета на авиокомпанията, който изпълнява полет от Виена за София. Към 18,31 ч той вече се приземяваше на софийското летище. 

Припомняме, само преди месец самолетът в който пътуваше министърът на отбраната Красимир Каракачанов също се приземи аварийно във Виена заради спукано стъкло.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар