Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
Пожарът във фабриката за месо във Войводиново е овладян, 300 души остават без работа

Пожарът във фабриката за месо във Войводиново е овладян, 300 души остават без работа

Сигналът за пожар в цех за месо в пловдивското село Войводиново  е подаден снощи малко преди 19.00 часа, а пламъците са овладени два часа по-късно. Няма пострадали хора.

Пожарът е избухнал броени минути, след като всички работници са напуснали сградата в края на работния ден. Спасени са всички животни, административната сграда, както и постройката, в която се съхраняват документацията и паричните средства.

Комисар Мангараков обясни пред БТВ, че все още не са ясни причините за пожара. "Предстои оглед съвместно с полицията".

Той бе категоричен, че не се касае за умишлен палеж. "Няма опасност от обгазяване на жителите в близките населени места".

Още снощи е извършена проверка на въздуха и не е установено наличието на токсични вещества. Огънят е тръгнал от цеха за пакетиране, а сигналът до пожарната е подаден от собственика. Пламъците са обхванали цялата основна постройка, която е на площ от 8 декара.

Тепърва ще се изчисляват щетите. Инцидентът оставя над 300 души без работа, защото производствените машини са напълно унищожени.

Цехът е нов. Производствената му част се простира на площ от 10 декара в началото на селото в посока Пловдив. Екип за измерване чистотата на въздуха следи обстановката на място. Властите уверяват, че няма обгазяване в района, нито опасност за здравето на жителтие на Войводиново и Пловдив, информира Нова телевизия.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner