Вторник, 15 Октомври 2019
Вторник, 15 Октомври 2019
Момче извърши жестоко убийство на 64-годишната си майка

Момче извърши жестоко убийство на 64-годишната си майка

Синът е бил под въздействието на алкохол

Жестокото убийство на 64-годишната жена, която беше открита мъртва в дома си в София, е извършено от нейния син под въздействие на алкохол. Това стана ясно на днешния брифинг на градския прокурор на София Емилия Русинова и директора на СДВР Георги Хаджиев.

Повече от 15 прободни рани в областта на гърдите и корема са причинили смъртта. Рани има и по лицето и ръцете - жената се е съпротивлявала, показва експретизата на тялото.

Сигналът в полицията е подаден на 12 март от близки на жената, тъй като тя не се е явила на работа. Най-вероятно убийството е извършено на 10 вечерта - събрани са свидетелски показания от съседи, че е имало скандал в дома на починалата.

В апартамента служителите на реда са влезли с помощта на ключар. Още същата вечер - на 12 март - е арестуван синът на жертвата. Той е открит в столичен хотел. Направил и самопризнания за извършеното.

Най-вероятно причина за жестокото убийство е скандал и афект под въздействието на алкохол.

Има данни, че 42-годишният мъж е бил зависим - не само към алкохола, за което са били и честите скандали между него и майка му, но и към хазарта. Знае се, че мъжът е бил гонен от майка си от жилището именно заради алкохола. Събират се данни и за негови дългове към физически лица. В полицията мъжът има няколко криминални регистрации за кражби. Няма подадени сигнали от страна на майката за тормоз.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар