Понеделник, 23 Септември 2019
Понеделник, 23 Септември 2019
Десетки пострадали при вчерашната катастрофа на автобус от градския транспорт във Варна

Десетки пострадали при вчерашната катастрофа на автобус от градския транспорт във Варна

При извършване на ляв завой шофьорът на автобуса е изгубил контрол

10 души, сред които 5 деца, са пострадали при вчерашната катастрофа на автобус от градския транспорт във Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за инцидента, който стана на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Вярност" в морския град, бе подаден в 13.40 ч. в неделя. При извършване на ляв завой шофьорът на автобуса е изгубил контрол. Автобусът е преминал през разделителна ограда на платната на ул. "Вярност", блъснал е два автомобила "Форд" и "Фолксваген", които са изчаквали на светофара, продължил е движението си и се е блъснал и в стената на къща.

На място бяха изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, които транспортираха в болница водача на автобуса, контрольора и петима от пътниците, включително две деца на 7 и 14 г. По-късно още три деца на възраст между 10 и 13 г. са били откарани в лечебно заведение от близките им.

За наблюдение в отделение "Неврохирургия" е настанена 62-годишна жена, която е получила комоцио. 7-годишното дете е получило мозъчно сътресение, а останалите деца са с различни контузии на ръце, крака или гръден кош, няма опасност за живота им и всички са освободени за домашно лечение.

42-годишната водачка на фолксвагена е получила комоцио и контузия на гръден кош, също освободена за домашно лечение.

Все още не е изяснена причината за възникването на инцидента. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

Работата по случая продължава.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар