Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Казуар, считан за най-опасната птица в света, уби стопанина си

Казуар, считан за най-опасната птица в света, уби стопанина си

Жител на американския щат Флорида е станал жертва на един от собствените си казуари, считани за най-опасните птици в света, съобщават АП и ДПА.

Инцидентът е станал, след като 75-годишният Марвин Ахос е паднал в стопанството си в близост до Гейнсвил. Птицата се е възползвала от падането му и го е атакувала, вероятно използвайки дългите си 10 см и остри като кинжал нокти.

Мъжът е бил откаран в болница, където по-късно е починал, съобщават от пожарната служба на Алачуа.
 
Казуарите, които обитават Австралия и Нова Гвинея, в САЩ се отглеждат с колекционерска цел. Казуарът е включен в „Книгата на рекордите на Гинес“ като най-опасната птица на планетата.

Птиците от този вид са близки сродници с ему. На височина казуарите достигат до 1,8 м, а на тегло - до 60 кг. Те са вторите най-тежки птици на планетата след щраусите. Благодарение на мощните си крака развиват скорост до 50 км/ч.

Според зоопарка на Сан Диего казуарите неслучайно имат славата на най-опасните птици света. Усетили заплаха, с един бърз ритник те могат да причинят отворена порезна рана на който и да е хищник.

Източник: БТА, БГНЕС

Свързани статии (по етикет)

  • Мечка уби полски турист в Армения

    Полски турист загина днес в Армения след нападение на мечка, докато се изкачваше към връх Арагац, съобщи пресслужбата на министерството за извънредни ситуации на страната, цитирано от РИА новости.

  • САЩ: 5G технологията е безопасна

    Федералната комисия по комуникации на САЩ (FCC) за пореден път увери обществеността, че 5G мрежите са безопасни, като така се опита да сложи край на дебата за рисковете за здравето, свързани с използване на новата технология, предава technews.bg.

  • Мъж уби двама души в китайско училище

    Мъж, въоръжен с нож, уби двама души и рани още двама в селско основно училище в Централен Китай, съобщиха местните власти, предаде Франс прес.

Оставете коментар