Вторник, 17 Септември 2019
Вторник, 17 Септември 2019
Още една експлозия разтърси Шри Ланка при обезвреждане на бомба

Още една експлозия разтърси Шри Ланка при обезвреждане на бомба

Още една експлозия разтърси столицата на Шри Ланка Коломбо при опит на сапьори да обезвредят бомба, предава Reuters, съобщи агенция „Фокус“.

По-рано бе съобщено, че полицията в Шри Ланка е открила 87 бомбени детонатора в столицата Коломбо, ден след поредицата от атаки срещу църкви и хотели, в които загинаха близо 300 души.

В изявление се казва, че полицията е открила детонаторите в автогара, като 12 от тях са били разпръснати на земята, а други 75 в разположено в близост сметище.

Властите на Шри Ланка обявиха и въвеждането на извънредно положение от полунощ в понеделник в отговор на вълната от смъртоносни нападения в столицата Коломбо навръх Великден. Специалните мерки се въвеждат, „за да се позволи на полицията и трите сили (армията, флота и Военновъздушните сили) да осигурят обществена сигурност", се казва в изявление от президента на островната държава.

Свързани статии (по етикет)

  • Силна експлозия разтърси Кабул

    Силна експлозия разтърси афганистанската столица Кабул в ранните часове на деня, в който се навършват 18 години от терористичните актове в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

  • Сигнал за бомба в БНТ

    Подобен сигнал има получен днес и на Летище София

  • Откриха неизбухнала бомба от войната на територията на Кремъл

    Бомба от Втората световна война беше открита и обезвредена на територията на Кремъл, което стана причина за спиране на дейността на археолозите и журналистите в голямата кремълска градина, съобщи днес пред медиите комендантът на Кремъл Сергей Хлебников.

Оставете коментар