Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Потушено ли е напрежението в Куклен?

Потушено ли е напрежението в Куклен?

Сблъсъци, арести и полицейска блокада в Куклен. До конфликт и агресия се стигна след забележка заради силна музика в циганската махала.

Над 20 души нахлуха при семейство с четири деца, а после нападнаха и полицейски патрул.Последваха арести на 7 души, в понеделник двама от тях бяха освободени. Петима от задържаните в Куклен заради нападението срещу полицейски автомобил остават в ареста за 72 часа.

„Обстановката е спокойна. Във вчерашния ден проведохме специализирана полицейска операция. Имаме полицейско присъствие, така че хората да се чувстват спокойно”. Това заяви ст. комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР – Пловдив пред NOVA.

По думите му това е битов скандал. „Не трябва да го третираме като етнически скандал. Ние ще останем тук докато се убедим, че хората са спокойни и общественият ред и сигурността на гражданите са гарантирани”, посочи Илков.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Според него напрежението идва от висока музика. Съседите които живеят в съседство с ромското семейство са им направили забележка да намалят музиката и от там възниква конфликтът.

„Досега не сме имали конфликтни ситуации в ромската махала. Това се възприема като инцидент от всички живеещи там, желая това да остане така и мирът да бъде запазен. Хората са вече по-спокойни, благодарна съм и за полицейското присъствие, мисля че нещата ще се успокоят”, заяви кметът на Куклен Мария Белчева.

Според районния прокурор на Пловдив – Чавдар Грошев едното от петте задържани лица, на които са повдигнати обвинения, е 40-годишна жена. „Тя е с обвинение за хулиганство, като нейното деяние се отличава с изключителен цинизъм”, посочи той.

Обвинения са повдигнати и на двамата й синове, те имат и второ обвинение за това, че са потрошили полицейски автомобил. „По-малкият има и трето обвинение - за това, че е причинил лека телесна повреда на полицейски служител. Четвъртото лице, на което е повдигнато обвинение, е привлечено за хулиганство и  за това, че е строшил предното стъкло на автомобил на полиция”, коментира Грошев.

По думите му петото задържано лице е с обвинение, че е нанесъл лека телесна повреда на полицейски служител, като два пъти го е ритнал в коляното.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар