Сряда, 29 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 29 Януари 2020
Загиналият 25-годишен барман не е имал трудов договор

Загиналият 25-годишен барман не е имал трудов договор

"Ще има санкция за това че е нает без трудов договор, но санкцията за неосигурени безопасни условия на труд  също не е малка'', коментира пред Нова телевизия Павлин Васков

25-годишният младеж, който загина в крайбрежен бар в Созопол, не е имал сключен трудов договор, установи инспекцията по труда в черноморския град.

Момчето тръгнало към кухнята на все още неработещото заведение, но след като не открил ключа, направил опит да влезе от малкото прозорче, от което готвачите предават храната. Тогава се чул шум и колегите открили безжизненото му тяло. Една от версиите за инцидента е токов удар.

Инспекцията по труда извърши проверка на място.

,,По информацията, която имам към момента, по проверка по ЕГН, няма регистриран трудов договор момчето. Ще има санкция за това че е нает без трудов договор, но санкцията за неосигурени безопасни условия на труд  също не е малка'', коментира пред Нова телевизия Павлин Васков, директор в Инспекцията по труда - Бургас.

Фирмата-наемател на обекта е с регистрация в София. Техен представител не беше открит за коментар.

Миналата година същото това заведение беше запечатвано няколко пъти от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов за нарушаване на нощната тишина в Созопол. Дали ще има виновни и наказани след днешния инцидент зависи от съдебно-медицинската експертиза.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner