Вторник, 28 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 28 Януари 2020
Пловдив и Асеновград са под вода, удари и градушка

Пловдив и Асеновград са под вода, удари и градушка

Много места в град Пловдив са под вода, аварийни екипи работят усилено за нормализиране на ситуацията. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Общината. Ситуацията е по-усложнена в ниските точки на града.

Близо 40 литра на квадратен метър дъжд, придружен с градушка, се изсипаха в Пловдив в продължение на близо половин час днес следобед. Въпреки, че шахтите бяха предварително почистени с оглед на синоптичните прогнози, те не успяха на поемат цялото количество вода. 

Екипи на ОП „Чистота“, ОП „ОКТ“ и други общински предприятия са на терен и се борят с последствията от силния дъжд. Екипи работят и на местата с прекъснато електрозахранване. Вече е възстановена работата на светофарните уредби на „Кукленско шосе“ и на Мебелна къща, работи се по отстраняване на проблема на светофара на „Кукленско шосе“ до Рекорд. 

Доброволците от ДФ „Пловдив 112“ са известени в готовност да реагират при необходимост. 

От администрацията призовават гражданите за търпение предвид усложнената ситуация. С предимство се обслужват обществените сгради – болници, детски заведения. 

Силен дъжд, придружен от гръмотевици, се изсипа и над Асеновград. Едрите капки обаче бяха примесени и с градушка, като на места тя беше значителна, предаде Канал 3. 

За минути улиците се покриха с вода, като много от тях отново се превърнаха в реки. Шахтите едва поемаха значително количество вода. 

В две от пловдивските села Марково и Брестник градушката е била колкото грахово зърно. Водачите са отбивали и са се криели под дървета и навеси. Шосетата са побелели, като след снеговалеж. 

Днес за област Пловдив е обявен жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner