Автотехническата експертиза за катастрофата с Лютви Местан е готова

Автотехническата експертиза за катастрофата с Лютви Местан е готова

Инцидентът, при който колата, управлявана от бащата на загиналото дете, се удари с лекия автомобил на лидера на ДОСТ, стана при разклона за момчилградското село Загорско на 14 април

Автотехническата експертиза, назначена по разследването на катастрофата с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан, която завърши със смърт на бебе, е готова, съобщиха от Окръжната прокуратура в Кърджали. 

Местан остава единствен обвиняем по случая, но все още се провеждат допълнителни действия по разследването, посочиха от държавното обвинение. 

Инцидентът, при който колата, управлявана от бащата на загиналото дете, се удари с лекия автомобил на лидера на ДОСТ, стана при разклона за момчилградското село Загорско на 14 април. При опит на Местан, който бе зад волана на "Фолксваген Фаетон", да се включи в главния международен път за Гърция последва сблъсък с "БМВ"-то, движещо се от Кърджали по посока ГКПП "Маказа". Зад волана е бащата Юсеин, в автомобила са съпругата му Емине и двете им деца. 6-месечната Еджрин загина на място, а родителите и по-голямото й братче бяха транспортирани в болница. Няколко часа след инцидента Лютви Местан беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт при непредпазливост.

Срокът на разследването обаче бе удължаван три пъти заради вещите лица. Изготвянето на автотехническата експертиза отне половин година. 

Оставете коментар