Кошмар със самолет на "Еър Канада" край Мадрид (Видео)

Кошмар със самолет на "Еър Канада" край Мадрид (Видео)

Колесникът на летателната машина се е откъснал и е попаднал в двигателите

Самолет "Боинг 767" на авиокомпания "Еър Канада" се връща към летище "Барахас" в Мадрид след излитането си за Торонто, за аварийно приземяване след като колесник се откъсна и попадна в двигателите, съобщи съюзът на испанските пилоти

"Сепла" в Twitter, цитиран от световните осведомителни агенции. "Сепла" добави, че машината ще трябва в продължение на три часа да изразходва горивото си, преди да се приземи.

Екипажът на авиомашината се свързал с въздушния контрол 30 минути след излитането и поискал слот за извънредно кацане, съобщи говорителка на оператора на летището.

Самолетът превозва 130 пътници. Той е започнал да кръжи над град Таранкон (на 82 км от Мадрид). Жители на Мадрид публикуваха онлайн видеоклипове, на които се вижда самолет, летящ необичайно ниско над центъра и предградията на испанската столица.

Спешният телефон 112 събра десетки сигнали на разтревожени граждани – хората съобщавали, че над тях кръжи аварирал самолет.

Задействан е извънредният протокол, предвиждащ евакуацията на намиращите се на борда с помощта на надуваем ръкав. 50 линейки и 20 пожарни чакат приземяването му.

По последни данни, самолетът е успял успешно да кацне на летището в Мадрид, след като част от неговия колесник се счупи и попадна в двигателя. 

Машината "Боинг" 767 на авиокомпания Air Canada е превозвала 130 пътници на борда. Сигналът за инцидента бе подаден само 30 минути след излитането. 

Главният профсъюз на пилотите в Испания заяви, че част от колесника се е отделила и е попаднала в двигател на машината, така изправно е останало само едното колело на колесника. 

След като е кръжал североизточно от Мадрид самолетът се е приземил безпроблемно.  

F-18 на испанските ВВС държат под око авариралия лайнер.

На пистата самолета е бил чакан от автомобили на извънредните служби. 

Голям брой хора, които са следели ситуацията със самолета, поздравиха пилота на машината с "перфектното" и безопасно кацане. 

Пилотът на Air Canada е казал на пътниците в съобщение, разпространено до обществото: "В момента летим към летище Барахас. Връщаме се в Мадрид, за да кацнем, защото, както знаете, възникна малък проблем с едно от колелата на самолета, след като излетяхме. Ние сме заредени с много гориво, ще трябва да изгорим част от него, за да може да кацнем. Ще се приземим след още няколко минути". 

 


Медия

Оставете коментар