Петък, 20 Септември 2019
Петък, 20 Септември 2019
МВР отвори линия за изборни нарушения

МВР отвори линия за изборни нарушения

Граждани ще могат да сигнализират за евентуални престъпения, свързани с провеждането на вота

От днес в МВР работи открита денонощна линия за приемане на сигнали за нарушения или евентуални престъпления. Утвърден е План за дейността на структурите във вътрешното ведомство с цел гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и охрана, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението в периода на подготовка и при произвеждане на местните избори.

Съвместно с Прокуратурата на Република България и Държавна агенция „Национална сигурност“ е създадено Национално междуведомствено звено под ръководството на Борислав Сарафов – заместник на главен прокурор при ВКП. В състава му са включени главният секретар на МВР гл.комисар Георги Костов, представители на ГД „Национална полиция“, ДАНС и прокурори от ВКП. Сформирани са информационни групи в главните и областните дирекции за осъществяване на ефективен информационен обмен в процеса на изборите.

На открита денонощна линия в МВР. На тел. 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар