Понеделник, 17 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 17 Февруари 2020

В предизборната битка липсва сблъсъкът „ляво-дясно“

В предизборната битка липсва сблъсъкът „ляво-дясно“

Настоящата надпревара е най-вялата и неенергична кампания през последните 25 години, смята политологът доц. Александър Маринов

Липсва традиционният сблъсък „ляво-дясно” в настоящата предизборна кампания. БСП е в лоша предизборна кондиция, което няма как да не се отрази на резултатите от изборите. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Александър Маринов. Той не изключи възможността на предстоящите местни избори БСП да е трета политическа сила. По думите на Александър Маринов, партията е пасивна и разделена в голяма част от партийните си организации. 

"На много места партийните организации са разделени, видно е напрежение между местните организации и централното ръководство – имаше много такива случаи в страната. Разбира се, искам да подчертая, че раздори и конфликти има и не само в БСП“, отбеляза Маринов.

Александър Маринов допълни, че това е най-вялата и неенергична кампания през последните 25 години. Според него друг неин белег е липсата на социологически проучвания. „По този начин не е ясно какво е съотношението на силите дори в най-големите общини”, коментира експертът. „Липсата на социологически проучвания създава впечатление, че партиите не се интересуват от нагласите на избирателите”, каза още Александър Маринов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner