Сряда, 19 Февруари 2020

ndt banner2

Сряда, 19 Февруари 2020

ГЕРБ се оплака от нарушения

ГЕРБ се оплака от нарушения

В Карлово, Кула и селата Кривня и Българка пуснаха жалби

Жалби за нарушения в Карлово, Кула и селата Кривня и Българка в изборния ден внесе ГЕРБ.  В Карлово жалбата е срещу член на СИК, чийто мъж е в листата на БСП за общински съветници.

Упълномощеният представител на ГЕРБ – Карлово – Сребра Атанасова входира жалба до Общинска избирателна комисия – Карлово. Тя е срещу неправомерното назначаване на Пенка Почалеева-член на СИК в село Бегунци, чийто мъж е регистриран в листата на БСП за общински съветници.

Упълномощеният представител на ГЕРБ – Карлово – Сребра Атанасова входира жалба до Общинска избирателна комисия – Карлово. Тя е срещу неправомерното назначаване на Пенка Почалеева-член на СИК в село Бегунци, чийто мъж е регистриран в листата на БСП за общински съветници. ГЕРБ – Кула внесе жалба в Общинската избирателна комисия за неправомерна агитация в изборния ден. В жалбата се посочва, че лек автомобил, облепен с агитационни материали на кандидата за кмет от БСП Николай Ненов, се движи в града и общината, и спира пред изборните секции.

В жалбата се констатира нарушение на чл. 182, ал. 4 от Изборния кодекс, според който не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден.

Жалбата е изпратена и до Районно полицейско управление – Кула и Районната прокуратура, тъй като облепения по този начин автомобил не отговаря на техническата спецификация на моторното превозно средство по талон. 

Предизборният щаб на ГЕРБ в Община Ветово депозира тази сутрин в общинската избирателна комисия жалба във връзка с неправомерна предизборна агитация в село Кривня. Кандидатът за кмет на Община Ветово от ГЕРБ Димитър Денев отбелязва в текста, че към 7:10 часа Хасан Рамаданов Хасанов от Кривня е забелязан да разлепя плакати на партия ДПС пред СИК № 180500013. Това е нарушение на чл. 184 (1) от Изборния кодекс. Там е упоменато, че се забранява поставяне на агитационни материали на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение през изборния ден и до края на гласуването.

В жалбата се настоява за навременни действия във връзка с отстраняване на допуснатото нарушение.

ГЕРБ-Силистра внесе жалба в ОИК с вх.№ 400 е във връзка с това, че членове на СИК в село Българка, които са представители съответно на партия ББЦ и Реформаторския блок, са във фактическо съжителство, с което драстично се нарушава Изборния кодекс.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner