Пращат полиция в Семчиново заради избран ром за кмет

Пращат полиция в Семчиново заради избран ром за кмет

Според недоволните жители на селото вотът е бил манипулиран

Областната полицейска дирекция изпрати спешно допълнителни сили в село Семчиново, след скандал и заплахи заради местния вот в неделя. Това съобщи пред Фокус говорителят на дирекцията Мирослав Стоянов. Причината е, че за първи път ром бе избран за кмет на селото. По данни на ЦИК още на първи тур за градоночалник е избран Пламен Темелков от Единна народна партия.
Имаме закани, отправяни от различни лица. За да не се стигне до нарушаване на обществения ред има по-засилено полицейско присъствие, допълни той.
По рано стана ясно, че в Областната дирекция на МВР-Пазарджик е внесена подписка, под която стоят подписите на 300 жители на селото с искане за спешна среща с шефа на полицейското управление в Септември. Подписката е внесена от Инициативен комитет и съдържа желание за среща с началника, за да бъдат обсъдени проблеми, възникнали на територията на село Семчиново.
Според представители на Инициативния комитет напрежението в селото е възникнало след избора на кмет за първи път от ромското население и е свързано със съмнения за манипулиране на вота.
Ще бъдат предприети действия за среща с този инициативен комитет като ще се уточни допълнително времето и мястото за тази среща, обясни Стоянов. Той допълни, че до момента в селото няма нарушения на обществения ред и извършени престъпления след изборите. "Явно някакво напрежение има, но с какво е свързано то и защо е проявено ще се разбере след като се проведе тази въпросна среща, каза също Стоянов.

Оставете коментар