Мъже в бронежилетки бдят за бюлетините

Мъже в бронежилетки бдят за бюлетините

Изборните книжа за втория тур на вота потеглиха към 28-те области в страната

Бюлетините за втория тур на местните избори тази сутрин тръгнаха към 28-те области в страната, съобщи bTV. Те отново са под строга полицейска охрана. Въпреки опасенията, че печатниците няма да успеят да напечатат бюлетините навреме, днес изборните книжа вече бяха готови. Пазеха ги мъже в бронежилетки. Бюлетините тръгнаха точно в 9.00 часа сутринта.

Кабинетът обяви, че към момента всичко протича нормално и напрежение не се очаква. Все пак обаче, балотажите са много. „Общия брой е 1128 за кметове на общини райони и кметства. След извозването предстои МВР да охранява книжата, изборите и броенето на резулаттите и се надявам този път да се справим по добър начин”, каза Томислав Дончев.

Бюлетините обаче този път са много по прости и разбираеми, затова и гласуването, и броенето ще са по-лесни. Те съдържат само имената на двамата кандидати, които отиват на балотаж. Само две области ще получат бюлетините си ден преди вота - Враца и Ловеч. А утре отново е ден за размисъл, който важи за цялата страна.

Оставете коментар